خانه » آشنایی با شهرستان میانه (قسمت 10 از 30): پروفسورهای میانه

آشنایی با شهرستان میانه (قسمت 10 از 30): پروفسورهای میانه

پیش از معرفی پروفسورهای میانه، تعریف میشود که “پروفسور” یک عنوان علمی و منتها الیه درجه دانشگاهی مدرسان و دانشگاهی و محققان مراکز تحقیقاتی است که در فارسی آنرا “استاد” میگویند و گاهی به اشتباه یا برای تاکید یا برای تفاوت قائل شدن بین واژه عام استاد و این واژه خاص، آنرا “استاد تمام” یا “استاد کامل” یا “فول پروفسور” میگویند. پروفسوری یا استادی پس از نیل به درجات استادیاری و دانشیاری کسب میشود و بالاتر از آن، درجه علمی وجود ندارد. بدیهی است که اساتید هنری و علمی خارج از دانشگاه در این پست ذکر نمیشوند و در پست بعدی معرفی خواهند شد.

مضافاً تاکید میشود که غرض از تدوین این مقاله، معرفی میانه ایهای است که مولداً یا نسباً به میانه مرتبط هستند. اگر عنایت بکنید خواهید دید که میانه کمترین تاثیر را در تکوین و تربیت این نخبگان داشته است.

1 ـ مرحوم پروفسور صفرعلی امینی

متولد 1320 در روستای قشلاق برزلیق، تحصیل دبیرستان در میانه و تبریز، پزشکی و تخصصی زنان و زایمان در دانشگاه تبریز، فوق تخصص پره نیتالوژی از دانشگاه منچستر، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، نیل به درجه استادی در سال 1375، دارای تالیفات و مقالات متعدد بین المللی و مسئولیت های مختلف در بیمارستانهای تهران. او در مرداد 1394 بخاطر سرطان درگذشت.

2 ـ پروفسور حسین میرجعفری

متولد 1319 در شهر میانه، دریافت دیپلم در تبریز، کارشناسی تاریخ از دانشگاه تبریز، کارشناسی ارشد و دکترای تاریخ از دانشگاه بین المللی استانبول، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان از سال 1348، نیل به درجه استادی در سال 1375، دارای بیش از 120 مقاله در نشریات و کنفرانسهای بین المللی، هدایت بیش از 60 پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا، دارای تألیفات متعدد که برای نمونه کتاب تاریخ تیموریان و ترکمانان 15 بار چاپ شده است.

3 ـ پروفسور جعفر ارکانی حامد

متولد 1318 در تبریز، فرزند حمدلله ارکانی شاعر اهل کوسالار، دریافت مدرک مهندسی معدن از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد و دکترای ژئوفیزیک از دانشگاه ام آی تی آمریکا، ستاره شناس برجسته ایرانی و استاد تمام دانشگاه صنعتی شریف که اکنون با عنوان پروفسوری در دانشگاه مک گیل کانادا فعالیت میکند. او در سال 1971 به مدت دو سال برای طراحی و پرتاب ماهواره آپولو به کره ماه به ناسا دعوت شد. در سالهای اخیر نیز در طراحی و پرتاب مریخ پیما و فضاپیماهای دیگر نقش برجسته ای داشت.

4 ـ پروفسور نیما ارکانی حامد

فرزند پروفسور جعفر ارکانی حامد و نوه حمدلله ارکانی، متولد 1972 آمریکا دارای دیپلم ریاضی از کانادا، کارشناسی فیزیک از دانشگاه تورنتو، کارشناسی ارشد و دکترای فیزیک را در 25 سالگی از دانشگاه کالیفرنیا دریافت کرد. فوق دکترای خود را از استنفورد دریافت کرد. استاد دانشگاه هارواد از سال 2002. انتخاب به عنوان 32 ـ مین نابغه جهان . او تنها فردی است که کرسی استادی انیشتین در دانشگاه پرینستون را در اختیار دارد که در 60 سال گذشته به کسی نرسیده بود.

5 ـ پروفسور کمال الدین نیکنامی

متولد شهر میانه، دریافت دیپلم در میانه و کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترای باستان شناسی به ترتیب از دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه شفیلد، مدیر گروه باستان شناسی دانشگاه تهران در دو ساله منتهی به فروردین امسال، دارای تالیفات، مقالات و کنفرانسهای متعدد.

 

6 ـ پروفسور کاظم عزیزی

متولد سال 1352 روستای مهماندوست، دبستان مهماندوست، راهنمایی غریب دوست، دبیرستان امام، کارشناسی فیزیک از دانشگاه تبریز، کارشناسی ارشد از دانشگاه صنعتی شریف، دکترای دانشگاه صنعتی اورتا دوغو (خاور میانه) آنکارا، استاد دانشگاه دوغوش استانبول، دارای 135 مقاله بین المللی و 40 مقاله در کنفرانسهای بین المللی

7 ـ پروفسور ایرج اسکندرزاده

کارشناس ارشد و دکترای مهندسی برق از دانشگاه صنعتی اورتا دوغو (خاور میانه) آنکارا، دکترای مهندسی برق قدرت از دانشگاه خاورمیانه ترکیه، نیل به درجه استادی دانشگاه غازی آنکارا در سال 2013. دارای مقالات متعدد در نشریات و کنفرانسهای بین المللی.

 

8 ـ پروفسور عباس طلوعی اشلقی

متولد 1343، دیپلم از دبیرستان البرز تهران، کارشناسی زمین شناسی از دانشگاه شهید بهشتی، کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی از دانشگاه آزاد واحد مرکزی، دکترای مدیریت صنعتی از واحد علوم و تحقیقات، استاد گروه مدیریت واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، پژوهشگر برتر کشور در علوم انسانی در سال 1391، دارای بیش از 200 مقاله در نشریات و کنفرانسهای بین المللی و 23 جلد کتاب.

 

9 ـ پروفسور نقدعلی چوپانی

متولد سال 1347 در روستای تاوا، دریافت دیپلم ریاضی از دبیرستان شریعتی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای مهندسی مکانیک به ترتیب از دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه پلی تکنیک و سیدنی استرالیا، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز از سال 1372، نیل به درجه استادی دانشگاه صنعتی سهند تبریز در سال 1395. دارای 155 مقاله در نشریات و کنفرانس های بین المللی، هدایت بیش از 60 پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا، 6 جلد تالیف، 3 اختراع ثبت شده، 4 بار استاد نمونه و پژوهشگر برتر دانشگاه.

10 ـ پروفسور علی رحیمی پور

متولد سال 1332 در شهر میانه، دبیرستان رازی میانه، کارشناسی علوم آزمایشگاهی از دانشگاه تبریز، کارشناسی ارشد و دکترا و فوق دکترای بیوشیمی از دانشگاه نانسی فرانسه، عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از سال 1364، نیل به درجه استادی در سال 1380، هدایت 95 پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا، بیش از 60 مقاله بین المللی، دارای سابقه معاونت دانشگاه علوم پزشکی تبریز.

11 ـ پروفسور اسماعیل پورسعیدی

متولد سال 1345 در روستای جهندیز میانه، دارای مدرک دیپلم ریاضی از دبیرستان شریعتی میانه، کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف، دکترای مهندسی مکانیک از دانشگاه تربیت مدرس، عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان از سال 1384، نیل به درجه استادی در سال 1393 ، دارای بیش از 100 مقاله در نشریات و کنفرانس های بین المللی ، هدایت حدود 50 پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا، مجری 8 طرح پژوهشی دانشگاه و 50 پروژه صنعتی در صنایع نیروگاهی، 5 بار پژوهشگر برتر دانشگاه و پژوهشگر طرحهای خارج از دانشگاه، 8 سال مدیر تحقیقات شرکت توسعه صنایع نیروگاهی ایران. 

 

12 ـ ؟

دوازدهمین پروفسور میانه را اگر میشناسید به اینجانب معرفی کنید تا اگر کسی از قلم ناقص من افتاده است، معرفی گردد. لطفاً اطلاعات تصحیحی یا تکمیلی را به تلگرام اینجانب با این آی دی ارسال نمایید:

T.me/msnaebi

محمدصادق نائبی

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

35 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
حمیده طلوعی اشلقی
حمیده طلوعی اشلقی
6 سال قبل

برای اساتید محترم بخصوص برادر گرامی دکتر عباس طلوعی اشلقی سلامتی وطول عمر از خداوند بزرگ دارم ممنون که مارا سربلند کردید

مهدی
مهدی
6 سال قبل

نماینده مون یادتون رفت

اقای
اقای
6 سال قبل

آقای باتشکر اززحمات شما

عظیم انصاری
عظیم انصاری
6 سال قبل

با سلام، جناب نائبی عزیز، ضمن تشکر از زحمات حضرتعالی، بیوگرافی این عزیزان کامل تر باشد بهتر خواهد بود. در ضمن از اساتید دانشگاه اهل میان آقایان :
دکتر هدایتی از دانشگاه تبریز
دکتر اباذری از دانشگاه تهران
فعلاً بایدم می آید.که میانه ای هستند.

مصطفی
مصطفی
6 سال قبل

خیلی عالی بود تابه حال شناختی نداشتم که درشهرستان عزیزمان مشاهیری معروف داریم ممنون وبازهم ممنون

هم شهری
هم شهری
6 سال قبل

با سلام
اقدام شایسته ای است و اساتیدی هم که معرفی شده اند قابل افتخارند. اما عنوان استاد (پروفسور) لزوما نشانگر شایستگی یک دانشمند یا اندیشمند نیست. هستند کسانی با این درجه که قابل افتخار نیستند. ضمنا این عنوان به خوبی بیان گر ارزش واقعی دانشمندان واقعی نیست و چه بسا جایگاه برخی از این مرتبه هم بالاتر باشد.
ضمنا متاسفانه توجه به عناوین در سالهای گذشته باعث شده توجه و رغبت زیادی برای کسب آنها شود بدون اینکه زمینه های وجودی دیگر رشد متناسب داشته باشد. بدین دلیل خیل زیادی از فارغ التحصیلان مقاطع تحصیلات عالی مانند دکتری در جامعه بوجود آمده است.
پس ضمن ارج نهادن به زحمت و جایگاه کسانی که به درجه پروفسوری رسیده اند که حتما هم آن را هدف قرار نداده بودند پیشنهاد می کنم به معرفی دانشمندان و اندیشمندان در هر زمینه که به خاطر اثارشان شناخته می شوند اقدام شود.

محمود محمودی
محمود محمودی
6 سال قبل

باسلام خدمت جناب نائبی
من به عنوان شهروند میانه ای و اصالتا آقکند بسیار برایم جالب بود و آشنایی با مفاخر میانه مایه غرور و شعف اینجانب شد ….
از شما کمال قدردانی را دارم که در معرفی این عزیزان تلاش کردید…

سعید جمشیدی
سعید جمشیدی
6 سال قبل

سپاس از شما که اسطوره های زادگاهمان را معرفی و شناسایی میفرمایید

مهدی
مهدی
6 سال قبل

سیاوش عیسی زاده متولد میانه ۱۳۵۷ دیپلم میانه کارشناسی وکارشناسی ارشد از شیف وفوق دکترا از مونتریال وهمچنین مهندس از بوستون

قاسم برادر کاظم
قاسم برادر کاظم
6 سال قبل

پروفسور فردین فرمند یادتان رفته است

علی حیدری
علی حیدری
6 سال قبل

پروفسور فردین فرمند چرا در لیست نیست؟ دلیلش چیه؟

رامین
رامین
پاسخ به  محمد صادق نائبی
6 سال قبل

واقعٱ دکتر فرمند در سطحی نیست که با پروفسوری چون شما مقایسه شود چون او پروفسور دانشگاههای آمریکا است شما خودتان را با مدارک داخلی مقایسه کنید

پورسعید
پورسعید
6 سال قبل

با سلام اینجانب آقای داود رضائی استاد دانشگاه زنجان را با مشخصات فردی ارسال نمودم ولی ایشان را درج نفرمودید

یک شهروند
یک شهروند
6 سال قبل

سلام
بی شک فعالیت شما برای ایجاد انگیزه در شهروندان و بالندگی برتر از مقالات همکاران من هستش , طبق براورد آمار وزارت بهداشت که می تونید از سایت (( سامانه علم سنجی)) بیابید بیش از 2500 استاد تمام در آن وزارت و همین تعداد در. وزارت علوم وجود دارد و اگر نیم درصد سهم شهر من شود باید حدود حداقل 30 استادتمام را یافت که به نظر بشود یافت
فعلا سرکار خانم دکتر مژگان ممانی استاد تمام متخصص بیماریهای عفونی علوم پزشکی همدان را خدمتتان معرفی می کنم

معصومه پورمند
معصومه پورمند
5 سال قبل

امیدوارم دکتر طلوعی اشلقی در تمامی مراحل زندگی موفق و موید باشند .

شیخی
شیخی
5 سال قبل

سلام پروفسور فرمند

مرسلی
مرسلی
4 سال قبل

جد پروفسور علی جوان میانه ای میباشد

پیمان
پیمان
4 سال قبل

ایا شهید اوینی اصالت میانه ای داشت

پیمان
پیمان
4 سال قبل

ایا شهید اوینی اهل اوین میانه بود؟

کریمی
کریمی
3 سال قبل

آقای نایبی بهتر بود اول درجه مدرسان دانشگاه را به ترتیب از مبنوشتین تا سوئ تفاهمها برطرف بشه.
عضای هیأت علمی از حیث مرتبه به ترتیب از مرحله پایین تر به مرحله بالاتر به:
«مربی (Instructor)»،
«استادیار(Assistant Professor) »،
دانشیار(Associate Professor)»
و «استاد (Professor)» تقسیم می 

ازاد اشتری
ازاد اشتری
3 سال قبل

درود برنایبی عزیز

پرتوسلا
پرتوسلا
3 سال قبل

سلام بر دوستان عزیز، آقای دکتر طلوعی استاد پژوهش در عملیات در دانشکده مدیریت صنعتی واحد کرج بودند،استادی بنام ودلسوز .از زحمات ایشان تشکر وقدردانی میکنم.یاشاسین آذر بیجان

پرتو
پرتو
3 سال قبل

با سلام خدمت عزیزان، اقای دکتر طلوعی استاد پژوهش در عملیات ورییس گروه مدیریت صنعتی دانشکده مدیریت صنعتی واحد کرج بودند .استادی با دانش ودلسوز .از زحمات ایشان کمال تشکر را دارم.یاشاسین آذر بیجان

پرتو
پرتو
3 سال قبل

یاشاسین اذر بایجان

حمیدرضا نجاری
حمیدرضا نجاری
3 سال قبل

سلام ممنون از مطالب خوبتون خواستم بگم پسر عموی من همایون نجاران پروفسور هستند وعضو و از کارکنان ناسا هستند وما متولد میانه کوچه نجارها هستیم مشخصاتش در یوتیوب هست متشکرم

سلیمانی
سلیمانی
2 سال قبل

افتخار ایران و جهان پرفسور کاظم عزیزی